Comuna Groşii Ţibleşului MAI MULTE INFORMAŢII
În această secţiune găsiţi informaţii despre Comuna Groşii Ţibleşului.

Cadrul geografic

Peisaj
Peisaj
Comuna Groșii Țibleșului se află în partea de sud-est a județului Maramureș, la poalele Munților Țibleșului, la o distanță de 22 de kilometri față de orașul Târgu Lăpuș și la 80 de kilometri față de reședința de județ, Baia Mare.
Comuna Groșii Țibleșului are în componență o singură localitate, care dă și numele comunei, și a fost înființată în anul 2003, atunci când satul Groșii Țibleșului a fost desprins de comuna Suciu de Sus, pentru a forma o comună de sine stătătoare.

Suprafața comunei este de 12.340, ocupând locul 10 la nivelul județului Maramureș, cu un procent de 2% din suprafața totală a județului.

Rezervație naturală: Arcer-Țibleș Bran, cu suprafața de 150 de hectare, se suprapune sitului Natura 2000 - Valea Izei și Dealul Solovan. Aceastărezervație naturală, de tip geologic, floristic și peisagistic, se află pe teritoriul orașului Dragomirești și al comunelor Groșii Țibleșului și Suciu de Sus.

Populația totală a comunei este de 2.095 de locuitori, conform rezultatelor finale ale Recensământului Populației și al Locuințelor efectuat în anul 2011, dintre care 1.041 sunt bărbați, iar 1.054 sunt femei.

Structuria populației pe etnii:
  • Români: 1.921;
  • Maghiari: 101;
  • Romi: 34;
  • Informații nedisponibile: 39.
Evaluaţi acest material
(2 voturi)
Vezi mai multe informaţii despre Comuna Groşii Ţibleşului « Istoricul localităţii Tradiţii şi Obiceiuri »
Copyright © Primaria Groşii Ţibleşului